Budite odlučni!

Budite odlučni!

„Ali iznad svega, braćo moja, ne kunite se , ni nebom ni zemljom ili bilo kojom zakletvom; nego neka vaše ‘da’ bude [jednostavno] ‘da’ i vaše ‘ne’ neka bude [jednostavno] ‘ne’, da ne griješite i padnete pod osudu.“ – Jakovljeva 5:12

Neodlučnost je jadno stanje i zasigurno nije plod jednostavnog života. Apostol Jakov je rekao da je neodlučan čovjek nesiguran na svim svojim putevima. Biti neodlučan zbog straha da ćeš pogriješiti pri donošenju odluka te neće odvesti nigdje. Što misliš, koliko vremena izgubiš jer ne možeš odlučiti?

Često se mučimo nad izborima koji su pred nama kad je potrebno samo donijeti odluku i stajati na tome. Ovo može biti jednostavan primjer, ali razmisli o ovome: Kad stojiš ujutro ispred ormara i gledaš što obući, jednostavno izabereš nešto i obučeš to. Ne ideš lijevo – desno dok ne zakasniš na posao!

Ohrabrujem te danas, počni donositi odluke bez premišljanja, brinući o izborima koje donosiš. Nemoj biti podijeljen i sumnjati u svoje odluke jer će sumnja ukrasti uživanje u svemu što radiš. Donesi najbolju odluku koju možeš, a vjeruj Bogu za rezultat.

Molitva:

Duše Sveti, hvala Ti što si mi pokazao da me neodlučnost doista neće odvesti nigdje. Pomozi mi da moj ‘da’ bude ‘da’, a moj ‘ne’ da bude ‘ne’. Znam da ne mogu pogriješiti kad donosim odluke najbolje što mogu, a Tebi vjerujem za rezultat.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon