Život u disciplini će donijeti Božji mir

Život u disciplini će donijeti Božji mir

„Isprva se doduše čini da nijedno odgajanje nije radost, nego žalost, ali onima koji su njime uvježbani poslije donosi mironosni plod pravednosti.“ – Hebrejima 12:11

Previše stvari se natječe za naše ograničene resurse pažnje, energije i vremena. Nekada sam se žalila Bogu da je moj raspored postao pretrpan. Znala bih reći Bogu kroz suze: „Bože, kako se može od bilo koga očekivati da radi ono što ja moram?“ A zatim me pogodila misao: Ja sam bila ona koja je napravila svoj raspored i nitko ga nije mogao promijeniti osim mene! Nisam više mogla provoditi vrijeme želeći da su stvari drugačije jer želja po sebi ništa neće promijeniti.

Bog mi je pokazao da moram disciplinirati sebe kako bih si pojednostavila život. Morat ćeš to napraviti ukoliko želiš usporiti tvoj život. Na prvu, to se može činiti teško, osobito ako niste bili disciplinirani u prošlosti, ali nagrada samodiscipline i samokontrole su vrijedne truda. Biblija kaže da disciplina donosi mironosni plod pravednosti.

Danas se počni disciplinirati i počet ćeš uživati u mirnom životu koji Bog ima za tebe.


Molitva

Gospodine, želim iskusiti mironosni plod pravednosti kroz dobro discipliniran život. Kad sam u iskušenju rastegnuti se previše, pomozi mi usporiti i raditi ono što Ti želiš za mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon