Božja ljubav se ne temelji na osjećajima

Božja ljubav se ne temelji na osjećajima

„A nada ne postiđuje, jer je ljubav Božja izlivena u srcima našim po Duhu Svetome koji nam je dan.“ – Rimljanima 5:5

Nemoguće je da ljudska ljubav bude bezuvjetna poput Božje ljubavi. Kao vjernici u Isusa Krista, imamo ljubav Božju u nama. Možemo dopustiti toj ljubavi slobodno da teče, bez uvjeta. Naša ljubav iznevjeri, ali Božja nikada. Ponekad vidim kako nisam u stanju ljubiti nekog u svojoj snazi, ali u Božjoj jesam. Istinska ljubav Božja se ne temelji na osjećajima – temelji se na odluci. Ne temelji se na tome zaslužuje li osoba takvu ljubav ili ne. Apsolutno je oslobađajuće ljubiti druge bez preispitivanja zaslužuju li oni to ili ne.

Ljudska ljubav se temelji na osjećajima. Takva ljubav voli druge jer su bili dobri prema nama ili su nam prvi pokazali ljubav i pažnju. Takva vrsta ljubavi dođe i prođe.

Božja ljubav je potpuno drugačija. Ne temelji se na ničemu drugom osim na samom Bogu. Kada primimo Krista kao Spasitelja u naša srca, ljubav Božja se izlije u naša srca po Duhu Svetome. Danas izlij Božju ljubav u živote drugih ljudi.


Molitva

Bože, moje ljubavi će možda ponestati, ali Tvoje nikad neće. Nastavit ću se približavati Tvojoj beskrajnoj ljubavi kako bih je mogao dati drugima bez da se brinem zaslužuju li to ili ne.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon