Davanje te mora nešto koštati

Davanje te mora nešto koštati

„ Ali kralj odgovori Aruni: „Ne, nego hoću da kupim od tebe i da platim; neću prinositi Jahvi, svom Bogu, paljenica koje su mi poklonjene.“ I tako David kupi ono gumno i goveda za pedeset srebrnih šekela.“ – 2. Samuelova 24:24

Vjerujem da u Božjoj ekonomiji ne vrijedi imati ništa jeftino. Bog je dao svoga jedinog Sina da nas oslobodi, i iako ništa ne možemo izjednačiti s tom žrtvom, Bogu moramo žrtvovati nešto što nam je vrijedno. Kralj David je rekao da neće žrtvovati Bogu nešto što ga nije koštalo ništa. I sama sam naučila da istinsko davanje nije davanje ukoliko ga ne osjetim.

Davanje odjeće i predmeta za kućanstvo kojih se želim riješiti može biti lijepa gesta, ali se ne može izjednačiti sa stvarnim davanjem. Istinsko davanje je kada dajem nešto što želim zadržati. Sigurna sam da si prolazio testove kad je Bog tražio od tebe da pokloniš nešto što voliš. Kad razmisliš kako je Bog dao jedinog Sina zbog Njegove ljubavi prema nama, zar to ne čini u tebi da i ti želiš dati nešto što je tebi vrijedno?

Jednostavna istina je ova: Moramo dati da bismo bili sretni, a davanje nije istinsko davanje ako nas to ništa ne košta.


Molitva

Bože, želim da moje davanje ima smisla. Pokaži mi kad i što mogu dati da blagoslovim nekog drugog. Želim davati drugima kao što si Ti meni dao svoju ljubav.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon