Dođi bliže

„Približite se Bogu i On će se približiti vama!“ – Jakovljeva 4:8a

Nisu svi spremni platiti cijenu potrebnu da bi bili blizu Boga. Nisu svi spremni jednostavno odvojiti potrebno vrijeme ili uložiti potrebna ulaganja za duhovni rast. Bog ne traži cijelo naše vrijeme. Naravno, On želi da radimo i stvari koje nisu toliko ‘duhovne’. On nas je stvorio s tijelom, dušom (misli, osjećaji i slobodna volja) i duhom, i On želi da vodimo računa o svakom području.

Tjelesno vježbanje i briga za dušu iziskuje vrijeme i trud. Naše emocije je potrebno posložiti; trebamo se i zabavljati i uživati u druženju s drugim ljudima. Naše misli trebaju svakodnevan rast i obnovu. Pored toga, imamo i duhovnu prirodu kojoj treba pažnja. Da bismo ostali uravnoteženi i zdravi, moramo uzeti vrijeme i posvetiti se cijelom našem biću.

Vjerujem da je intimnost s Bogom stvar vremena. Kažemo kako nemamo vremena provesti vrijeme s Bogom, ali istina je da nam treba to vrijeme kako bismo radili ono što smatramo da nam je najvažnije. Iako se svakodnevno moramo baviti svim stvarima koje nam kradu vrijeme. Ako nam je bitno poznavati Boga i slušati Njegov glas, onda ćemo naći vrijeme za Njega.

Ne pokušavaj Boga uvrstiti u svoj raspored, umjesto toga svoj raspored prilagodi Njemu. Poznavanje Boga je dugoročna investicija, zato se nemoj obeshrabriti ako nemaš trenutačne rezultate. Budi odlučan častiti Njega svojim vremenom i požnjet ćeš blagoslove.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS: Poput tjelesnih vježbi i duhovno vježbanje mora biti redovito, i budi siguran – vidjet ćeš rezultate.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon