Jedi “jaku hranu“ Božje Riječi

Jedi “jaku hranu“ Božje Riječi

„A jaka hrana je za odrasle, za one koji navikom imaju izvježbana osjetila za razlikovanje dobra od zla.“ —Hebrejima 5:14

Sjećam se da sam hranila djecu, i sve dok sam im davala banane i breskve, bilo bi sjajno, ali kad bih im dala žličicu graška, nisu htjeli jesti. Morala bih im skidati grašak sa lica i opet im gurati u usta. Trebalo je neko vrijeme, ali s vremenom su ga i oni jeli.

Isto vrijedi i za bebe kršćane. Kada se počnemo hraniti Božjom Riječi, počinjemo duhovno rasti. Prestanemo živjeti u tijelu i počnemo činiti ono što On želi od nas.

Izreke 4:18 nam govore da je pravednička staza kao svetost svanuća koja je sve jasnija do potpunog dana kada prebivamo u Božjoj Riječi. Ključna riječ ovdje je prebivati. Moramo nastaviti voljeti Riječ, proučavati Riječ i slušati Riječ kako bi nas promijenila.

Jesi li ikada vozio kroz žuto svjetlo na semaforu? Možda ti se žuri i misliš “uspjet ću, proći ću“, ali ako to činiš iznova i iznova, možeš se negdje slupati.

Isto vrijedi i za Božju Riječ. Ako nastavimo raditi ono što znamo da ne bismo trebali, nadajući se da ćemo se provući, možemo završiti povrijeđeni. Božja Riječ je tu da nas zaštiti.

Hebrejima 5:14 kaže da jaka hrana je za odrasle, za one koji navikom imaju izvježbana osjetila za razlikovanje dobra od zla.

“Jaka hrana“ Božje Riječi će te osvjedočiti –  to je pozitivna stvar. To je Duh Sveti koji dopušta da znaš u svom srcu da tvoj stav nije dobar ili da si na pogrešnom putu.

Život u Božjoj Riječi je ključ života na pravom putu. Zato, ne budi dijete i uzmi jaku hranu Božje Riječi!


Molitva

Bože, znam da je Tvoja Riječ jedini put do zrelosti. Vodi me i pomozi mi rasti i hraniti se čvrstom hranom Tvoje Riječi kako bih mogao biti osoba koju si stvorio da budem u Kristu!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon