Povećaj svoje prihvaćanje

Povećaj svoje prihvaćanje

„Neka zajedništvo tvoje vjere bude djelotvorno u spoznaji svakoga dobra što je u vama zaradi Krista Isusa.“ – Filemonu 1:6

Možda ne misliš visoko o sebi, ali Bog želi da znaš tko si u Kristu i da voliš sebe. Evo praktičnih savjeta koji će ti pomoći prihvatiti sebe i tvoje pouzdanje tko si u Kristu:

  1. Nikada nemoj negativno govoriti o sebi. Komunikacija tvoje vjere je djelotvorna priznanjem svega onoga što je dobro u tebi kroz Krista Isusa, a ne fokusiranje na tvoje slabosti i nedostatke.
  2. Izbjegavaj se uspoređivati sa drugima. Petar se susreo sa istom preprekom kad se uspoređivao sa drugim učenikom. Rekao je: „Gospodine, a što će ovaj?“, a Isus je odgovorio: „Ako on ostane [preživi, živi] dok ne dođem, što ti imaš s time?“
    (Ivan 21: 21-22) Mi nismo pozvani uspoređivati se, nego podložiti se.
  3. Neka Bog odredi tvoju vrijednost. Sjeti se, zbog Isusa, ti si već prihvaćen od Njega.
  4. Uvidi svoje nedostatke. U redu je znati u čemu se moraš poboljšati, ali važno je cijeniti svoj napredak.
  5. Otkrij pravi izvor povjerenja. Ako staviš svoje povjerenje u Boga, imat ćeš zdrav i ispravan stav. Daj svoje najbolje,a ostatak prepusti Njemu.

Molitva

Bože, hvala Ti što si me prihvatio čak i kad imam problema prihvatiti sebe. Pomozi mi priznati moje dobre osobine koje si mi Ti dao, a uvidjeti svoje nedostatke dok u Tebi nalazim svoje pouzdanje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon