Pruži ljubav koja oslobađa

Pruži ljubav koja oslobađa

„Bog je Duh, a gdje je Dug Gospodnji, tamo je sloboda [oslobođenje od ropstva, sloboda].“ – 2. Korinćanima 3:17

Ljubav oslobađa. Ona pruža osjećaj pripadnosti i osjećaj slobode. Ljubav ne pokušava kontrolirati ili manipulirati drugima ili postići ispunjenje kroz sudbinu drugih.

Isus je rekao da ga je Bog poslao proglasiti slobodu. To je ono što i mi kao vjernici trebamo činiti – dati ljudima slobodu da ispune Božju volju za svoj život, a ne držati ih pod našom kontrolom.

Otkrila sam da pokušavati natjerati ljude da rade ono što želim, zatvara vrata Bogu da govori u njihova srca. Moramo dati slobodu ljudima u našem životu kako bismo mogli biti sve što mogu na Božju slavu, a ne na našu.

Daj ljudima slobodu i voljet će te zbog toga. Nemoj biti manipulativan. Umjesto toga, nauči dopuštati Bogu da kontrolira njihove živote.
Osoba koja ima veliku ljubav je ona osoba koja može dati prostora ljudima i stvarima. Nemoj biti osoba koja kontrolira, nego osoba koja slobodno daje oslobađajuću ljubav koja dolazi samo od Boga.


Molitva

Bože, želim da ljubav koju dajem drugima bude oslobađajuća kao Tvoja ljubav. Odustajem od svoje želje za kontrolom i manipulacijom. Jednostavno ću voljeti one koje stavljaš u moj život, a njih ću povjeriti Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon