Moć Slaganja

Moć slaganja

„Svi oni bijahu jednodušno postojani u molitvi…“– Djela apostolska 1:14a

Kad god se vjernici sjedine u molitvi, tu je velika sila. Sam Isus je rekao: „Jer gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i JA među njima.“ (Matej 18:20)

U Djelima apostolskim čitamo kako se Božji narod okupljao ‘jednodušno i poput akorda’ (Djela 2:1, 46; 4:24; 5:12; 15:25). Njihova ujedinjena vjera, njihovo slaganje i ljubav su učinili njihove molitve učinkovitim. Vidjeli su kako se Bog kreće na silne načine kako bi potvrdio istinu svoje Riječi dok su svjedočili o svojoj vjeri.

Život u slaganju ne mora nužno značiti da se u svemu osjećamo potpuno isto, ali znači da smo predani hodu u ljubavi. Možemo poštivati nečije mišljenje iako ga ne dijelimo! Dave i ja u mnogim stvarima ne dijelimo isto mišljenje, ali živimo u miru i harmoniji, i to nam daje silu u molitvi.

U Filipljanima 2:2 , apostol Pavao je rekao: „Ispunite me radošću: složni budite, istu ljubav njegujte, jednodušni, jedne misli budite.“ Molitva je prekrasna privilegija i trebali bismo je često prakticirati. No, da bismo imali dobre rezultate, trebali bismo nastojati ukloniti svu neskladnost i nejedinstvo iz svog života.


Biti u slaganju je važnije nego biti u pravu!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon