Nauči čekati

Nauči čekati

„Ali koji čekaju na Gospodina, snaga im se obnavlja; podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne malakšu, hode i ne umaraju se.“ – Izaija 40:31

Ljudi me često pitaju kako mogu sa sigurnošću znati jesam li čula Boga ili samo izmišljam te stvari?

Mislim da je odgovor naučiti čekati. Često imamo potrebu žuriti u donošenju velikih odluka. To mora biti odmah i sad! Ali Božanska mudrost nam govori da čekamo sve dok nemamo jasnu sliku što trebamo činiti i kada to trebamo činiti.

Svatko od nas treba razviti sposobnost stati i pogledati situaciju iz Božje perspektive. Samo tada možemo donijeti odluku na način koji On želi. Snaga je u čekanju. Kada čekaš na Gospodina, u svom duhu možeš osjetiti ono što Gospodin želi da učiniš, a ne ono što misliš da On želi.

Kada se suočavaš s bilo kojom teškom odlukom, pametno je čekati sve dok ne dobiješ jasan odgovor prije nego što poduzmeš korak zbog kojeg možeš požaliti. Možda će ti biti neugodno i možda ćeš htjeti požuriti, ali nemojte dopustiti pritisku da ima prednost nad Božjom mudrošću i znanjem.


Molitva

Gospodine, ne želim donositi odluke zbog kojih ću zažaliti. Podsjeti me da te svakodnevno čekam. Znam da bi moglo bi biti teško, ali primiti Tvoju mudrost i znanje se isplati.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon