Bog može izbaviti

Bog može izbaviti

„I reče David: „Gospod, koji me izbavio iz lavlje šape i iz medvjeđe šape, on će me izbaviti i iz ruke toga Filistejca.“ Tada Šaul reče Davidu: „Idi, i neka Gospodin bude s tobom.“ – 1. Samuelova 17:37

U vremenima krize, čovjek se lako može osjećati kao da Bog ništa ne radi. Svoju vjeru možeš ojačati ako razmisliš o ovim biblijskim izvješćima kako je Bog izbavio svoju djecu iz nevolje.

U 1. Samuelu 17:37, David je znao da može pobijediti Golijata jer ga je Bog već jednom bio spasio od lava i medvjeda.
U Danielu 3, Šadrak, Mešak i Abed-Nego su odbili kraljev edikt – pokloniti se njegovom idolu i nastavili su slaviti Boga. Kao rezultat toga, bili su bačeni u vatrenu peć sedam puta topliju od obične peći. Ali, Bog ih je izbavio da ni dim nisu osjetili! Čak se pojavio s njima u vatri!

Daniel služi kao još jedan primjer Božje spremnosti i sposobnosti za izbaviti. Bačen u lavlju jazbinu zbog molitve, Daniel je znao da će ga Bog izbaviti, i izašao je iz toga neozlijeđen, dok su njegovi neprijatelji bili potpuno poraženi (vidi Daniel 6).

Primjećujete li pravac ovdje? Kada Božji ljudi u vjeri iskorače činiti ono što znaju da ih Bog poziva da čine, On odgovori i daje im pobjedu. Bog može svoju djecu izbaviti iz bilo koje okolnosti. Zato znaj danas, Njegova sila koja izbavlja je veća od svakog tvog problema.


Molitva

Bože, iznova i iznova spašavaš svoju djecu iz nevolje i znam da ni sada nećeš iznevjeriti. Znam da si više nego moćan razriješiti moju situaciju, pa cijelo svoje pouzdanje stavljam u Tebe!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon