Ne možeš nadmašiti Boga u davanju

Ne možeš nadmašiti Boga u davanju

„Dajte, pa će vam se davati: dobra, zbijena, stresena i preobilna mjera iskrenut će vam se u skut, jer će vam se mjeriti mjerom kojom mjerite.“ – Luka 6:38

Neki stavljaju novac prije Boga. Biblija nam u Otkrivenju 18 govori da ako stavimo pouzdanje u novac – propast će. Ja sam otkrila jednostavan način kako se nositi s novcem: pokušati nadmašiti Boga u davanju. (Ne možeš nadmašiti Njega u davanju, ali kad pokušaš, rezultati su nevjerojatni.)

Što više dajemo… i što smo više podložni Njemu u području financija, to nas On više blagoslivlja. Što više činimo za druge, naći ćemo se sretnijima i ispunjenijima više nego što smo bili prije.

Ovaj svijet nam govori kako trebamo još više ulagati u njegov sustav i raditi sve vrijeme kako bi zaradili još više novca. Ali ako tako činimo, nikad nećemo imati ono što je uistinu važno, osobito radost. Također, nećemo moći uživati u novcu koji imamo jer ga ne koristimo na Božji način.

To možda nema smisla u odnosu na svjetski sustav, ali Gospodin ne želi da samo zarađujemo novac i stavljamo ga na gomilu. On nam govori da ćemo ga davanjem imati više na kraju. Izazivam te – danas povećaj svoju velikodušnost. Vjeruj mi, ne možeš nadmašiti Njega.

Molitva:

Bože, Tvoj plan za moje financije nije kao svjetski plan. Znam, kad ja dajem na način na koji me Ti učiš, pobrinut ćeš se za mene. Moj novac je Tvoj i ja ću ga iskoristiti na Tvoju slavu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon