Promijeni svoju definiciju molitve

Promijeni svoju definiciju molitve

„Bez pretanka molite!“ – 1 Solunjanima 5:17

Jeste li ikad čuli biblijski izraz ’molite bez prestanka’? Za mnoge, to zvuči zastrašujuće i nemoguće. Kako bi itko mogao sagnuti glavu, kleknuti i moliti dvadeset i četiri sata dnevno?

Moramo imati točniju i praktičniju definiciju molitve. Prečesto na molitvu gledamo kao specifičnu radnju – kada odemo u našu tajnu sobu i ostavimo cijeli svijet vani.

Ali, shvaćate li da se i samo usmjeravanje misli ka Bogu kvalificira kao tiha molitva? To je istina! Molitva je komuniciranje s Bogom, pa kad Biblija kaže ‘bez prestanka molite’, to znači uvijek biti otvoren za komunikaciju s Bogom. To bi moglo značiti sastanak od dva sata ili bi moglo biti nešto jednostavno kao biti svjesni Božje prisutnosti tijekom dana.

Bog nije napravio molitvu kompliciranom. On želi da molitva bude sastavni dio našeg svakodnevnog života. Zato danas promijenite definiciju molitve i moći ćete iskusiti radost koja dolazi iz stalne komunikacije s Bogom koji vas ljubi.


Molitva

Bože, pomozi mi promijeniti moju definiciju molitve i pokaži mi načine na koje mogu komunicirati s Tobom. Hvala Ti za stalnu prisutnost u mom životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon