Osvajanje Božjeg puta

„Pokaži mi, Jahve, svoje putove, nauči me svojim stazama!“ – Psalam 25:4

Većina nas je sretna kad dobije ono što želi. To je ljudska priroda. Ali kad hodamo s Bogom na ispravan način, druge stvari postaju važnije od naših ispunjenih želja – stvari poput traženja Božjih želja za naš život, slušanja Njegovog glasa dok donosimo odluke i poslušnosti Njegovom vodstvu u svakoj situaciji.

Dave i ja smo jednom vidjeli jednu sliku u trgovačkom centru i ja sam je željela kupiti. Dave nije mislio da nam treba, pa sam bacila jedan od svojih mirnih napada bijesa; jednostavno sam se utišala jer sam bila ljuta.

„Jesi li dobro?“, pitao je Dave.

„Fino. Dobro sam, dobro, baš dobro.“, odgovorila sam ustima dok je moj um razmišljao: „Uvijek mi pokušavaš reći što da radim. Što me ne možeš jednostavno ostaviti na miru i pustiti me da radim ono što želim? Bla, bla, bla…“

Nastavila sam se duriti oko sat vremena. Pokušavala sam manipulirati Daveom. Znala sam da bi mi s njegovom miroljubivom, flegmatičnom osobnošću radije dopustio da se snađem nego da se bori sa mnom. Bila sam previše nezrela u Gospodinu da bih shvatila da je moje ponašanje bezbožno.

Počela sam pritiskati Davea da kupi sliku i napokon smo je kupili. Dok sam ju kačila na zid u našem domu, Duh Sveti mi je rekao: „Znaš, nisi pobijedila uistinu. Dobila si svoju sliku, ali svejedno si izgubila jer to nisi učinila na moj način.“

Jedini način za pobjedu u životu je raditi stvari na Božji način. Tada, čak i ako ne dobijemo ono što želimo, imamo veliko zadovoljstvo znajući da smo poslušali Njegov glas – a to nadmašuje zadovoljstvo koje dolazi sa bilo kojim zemaljskim posjedovanjem ili postignućem.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Kad Božji način postane tvoj način, onda si na putu prema većem miru i radosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon