Pruži ljubav koja oslobađa

Pruži ljubav koja oslobađa

„Bog je Duh, a gdje je Dug Gospodnji, tamo je sloboda [oslobođenje od ropstva, sloboda].“ – 2. Korinćanima 3:17

Ljubav oslobađa. Ona pruža osjećaj pripadnosti i osjećaj slobode. Ljubav ne pokušava kontrolirati ili manipulirati drugima ili postići ispunjenje kroz sudbinu drugih.

Isus je rekao da ga je Bog poslao proglasiti slobodu. To je ono što i mi kao vjernici trebamo činiti – dati ljudima slobodu da ispune Božju volju za svoj život, a ne držati ih pod našom kontrolom.

Otkrila sam da pokušavati natjerati ljude da rade ono što želim, zatvara vrata Bogu da govori u njihova srca. Moramo dati slobodu ljudima u našem životu kako bismo mogli biti sve što mogu na Božju slavu, a ne na našu.

Daj ljudima slobodu i voljet će te zbog toga. Nemoj biti manipulativan. Umjesto toga, nauči dopuštati Bogu da kontrolira njihove živote.

Osoba koja ima veliku ljubav je ona osoba koja može dati prostora ljudima i stvarima. Nemoj biti osoba koja kontrolira, nego osoba koja slobodno daje oslobađajuću ljubav koja dolazi samo od Boga.

Molitva:

Bože, želim da ljubav koju dajem drugima bude oslobađajuća kao Tvoja ljubav. Odustajem od svoje želje za kontrolom i manipulacijom. Jednostavno ću voljeti one koje stavljaš u moj život, a njih ću povjeriti Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon