Različite vrste milosti

Različite vrste milosti

„Dobrota Jahve, Boga našega, nek’ bude nad nama, daj da nam uspije djelo naših ruku, djelo ruku naših nek’ uspije.“ – Psalam 90:17

Postoji razlika između prirodne i nadnaravne naklonosti. Prirodnu naklonost možeš zaslužiti dok nadnaravnu ne možeš. Ako se dosta trudiš i dovoljno dugo radiš, možeš potaknuti ljude da im se svidiš i prihvate te. Ali to prihvaćanje se mora odražavati na isti način na koji je stečeno. Stalno govoriti i raditi ono što se od nas očekuje kako bismo zadržali ljudsku naklonost je oblik ropstva.

Ako odlučimo slijediti Boga umjesto ljudi, On će nam pružiti svoju naklonost. To je dar Njegove milosti i ne može se zaslužiti. Bog ne želi da gubimo vrijeme i energiju pokušavajući zaslužiti naklonost; želi da Mu vjerujemo. Kad nam On da svoju naklonost, počinju se događati nevjerojatne stvari. Otvorit će nam vrata mogućnosti. Završit ćeš s blagoslovima koje nisi zaslužio.

Svaki dan možemo moliti za Božju nadnaravnu naklonost. To je Božji dar koji dolazi milošću kroz tvoju vjeru. Odvažno moli i traži, i primit ćeš!


Kad znamo da je sve što imamo i u čemu uživamo Božji dar, rezultat Njegove nadnaravne naklonosti prema nama, tada ne preostaje ništa drugo nego reći: „Hvala Ti, Gospodine.“

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon