Slijedi “Kovčeg saveza“

Slijedi “Kovčeg saveza“

„Čim ugledate Kovčeg saveza Jahve, Boga vašega, i svećenike levite koji ga nose, krenite svi sa svoga mjesta i krenite za njim.“ – Jošua 3:3

Suočavaš li se, trenutno, s nekim novim mogućnostima? Što god da jesu te mogućnosti, uvijek je važno “slijediti Kovčeg saveza“. Što mislim pod tim? Ponekad se možemo držati starih i ustajalih situacija u životu jer nam se čine tako poznate i bojimo se ući u novo područje. A ponekad dođe vrijeme kada osjetimo nešto novo pred nama i bez razmišljanja samo želimo ući u to – prije nego što je Božje vrijeme.

U Jošui 3:3, Bog govori Izraelcima da slijede Kovčeg saveza. Kovčeg predstavlja Božje pomazanje… Božju prisutnost… Božju volju. Vrlo je važno naučiti slijediti Božju volju, a ne našu vlastitu ili volju drugih.

Bog ima plan za nas i jedini način da vidimo kako se plan ostvaruje je slijediti Kovčeg saveza, Božju volju, a ne naše tijelo i naše ili tuđe emocije.

Zapamti danas – što god je Božja volja za tvoj život, On će providjeti način da ostvariš to.


Molitva

Bože, kao i Izraelci, znam da moram slijediti “Kovčeg saveza“. Moje odluke za nove mogućnosti nisu bitne… samo je Tvoja volja bitna. Dok Te slijedim, znam da ćeš Ti pronaći način kako ispuniti Tvoj plan za moj život.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon