Molitva Proizvodi Strpljivost I Nadu

Molitva proizvodi strpljivost i nadu

„Mi se dičimo i u nevoljama jer znamo: nevolja rađa postojanošću, postojanost prokušanošću, prokušanost nadom. – Rimljanima 5: 3-4

Lako je reći: „Ne brini.“ Da bismo to zapravo učinili, potrebno nam je iskustvo Božje vjernosti. Kad se pouzdamo u Boga, a zatim vidimo i iskusimo Njegovu vjernost u svom životu, to nam daje ogromno pouzdanje da živimo bez straha i tjeskobe. Zbog toga je toliko važno imati vjeru i povjerenje u Boga usred kušnji i nevolja. Uz Božju pomoć, možemo se nepokolebljivo oduprijeti iskušenju da odustanemo i dignemo ruke kad dođemo u teške situacije. Bog koristi teška vremena kako bi u nama izgradio strpljenje, izdržljivost i karakter koji će na kraju stvoriti naviku radosti i sigurne nade.

Uvijek imaj na umu da kad si u ratu, stječeš dragocjeno iskustvo koje će ti koristiti u budućnosti. Lakše ćeš vjerovati Bogu kad se pojave problemi i poteškoće, i moći ćeš svima svjedočiti o Božjoj dobroti i vjernosti. Ako si trenutno u ratu, možeš dopustiti da te porazi ili ojača! Odluči ono što je ispravno i dopusti da te tvoje iskustvo dovede na dublju razinu duhovne zrelosti.


Služimo Bogu koji sve doprinosi za naše dobro koje Sotona želi uništiti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon