Tamo gdje si slab, On je jak

Tamo gdje si slab, On je jak

„Ali mi je odgovorio, Moja milost [Moja naklonost, ljubaznost i milosrđe] ti je dovoljna [dovoljno protiv bilo koje opasnosti i daje ti snagu da podnosiš nevolje] jer Moja sila i moć je savršena [ispunila se i upotpunila] i pokazuje se najuspješnije u [tvojoj] slabosti…“ – Korinćanima 12:9

Slab ili jak? Ako moraš izabrati jednu od ove dvije riječi koja te opisuje, koju bi izabrao?
Mislim da bi većina nas, vjerojatno, izabrala riječ – slab. Ali, jesi li znao da ne moramo ostati poraženi našim slabostima?

Jedini način za prevladati svoje slabosti je osloniti se na Božju snagu. Ako to želiš, moraš prestati fokusirati se na svoje slabosti. Moraš prestati gledati u svoje nedostatke i početi gledati u sve ono što Bog jest. Usredotoči se na Njegovu snagu i na ono što je On voljan učiniti za Tebe.

Svjetovne slabosti nisu tvoja baština. Isus nije došao na zemlju umrijeti na križu i treći dan uskrsnuti da bi ti ostao slab i poražen. Prošao je kroz sve to da bi ti dao nasljeđe – autoritet u ovom životu – Njegovu snagu da vladaš nad svim okolnostima.

U bilo kojem području gdje se spotakneš, Bog je spreman i voljan pružiti ti Njegovu snagu. Zato sljedeći put kad se suočiš sa svojom slabošću, sjeti se objaviti da je On jak kad si ti slab!


Molitva

Bože, objavljujem i ispovijedam: kad sam ja slab, Ti si jak. Neću se brinuti, niti ostati poražen, zbog mojih slabosti, nego stavljam svoju vjeru u Tvoju snagu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon