Vidjeti sebe Božjim očima

Vidjeti sebe Božjim očima

„…jer je veći Onaj koji je u vama, nego onaj koji je u svijetu.“ —1. Ivanova 4:4

S čim god se suočavaš u životu ili što god ti budućnost donese, Bog ti je već dao vjeru za to. Možda ti ne izgleda kao da imaš ono što je potrebno da bi nadvladao, ali vjera u Boga nije utemeljena na našim osjećajima ili okolnostima.

Neprijatelj bi želio da vjeruješ da nećeš uspjeti u životu, da si preslab, previše siromašan itd. Bog te vidi drugačije. Bog te vidi očima ljubavi. On vidi tko si ti u Kristu – što možeš postati i što je stavio u tebe – ne kako te drugi vide ili ti samoga sebe.

Vidjeti sebe na način na koji te Bog vidi vodi u život nadmoćne pobjede. Potrebna ti je vjera za to. Ne možeš samo čuti da te Bog voli i vidi kao Njegovo dijete – moraš u to vjerovati. Potrebna je vjera da koračaš naprijed i nadvladavaš izazove života. Vjera ne funkcionira ako je ne oslobodiš. Moraš osloboditi svoju vjeru kako bi ona djelovala.

Mi oslobađamo vjeru riječima, djelima i, naravno, kroz molitvu. Na nama je da djelujemo. Mnogi kršćani često citiraju 1. Ivanovu 4:4 i gotovo svaki put kad  pročitam ovaj stih u crkvi ili na konferenciji, svi plješću i kliču. Ali koliko ljudi doista vjeruje da je veći onaj koji je u nama, nego onaj koji je u svijetu?

Istina je – Onaj koji je u tebi je veći. Zato danas rastegni svoju vjeru i vidi sebe na način kako te Bog vidi. Uopće nije bitno što neprijatelj želi da vidiš ili kako stvari možda izgledaju. Naša vjera nadvladava kroz Onoga koji živi u nama!


Molitva

Bože, vjerujem da me voliš i da si mi dao silu da pobjeđujem. Kao Tvoje dijete, djelovat ću u vjeri koju mi daješ svaki dan i nadvladat ću bilo koju prepreku koja mi stane na put.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon