O forță spirituală

Cum ar urmări unul singur o mie din ei şi cum ar pune doi pe fugă zece mii, dacă nu i-ar fi vândut Stânca, dacă nu i-ar fi vândut Domnul? (Deuteronom 32:30)

După cum am spus deja, Dumnezeu răspunde rugăciunilor făcute în unitate, atunci când oamenii care se roagă trăiesc deja în unitate unii cu alții în viața de zi cu zi. El îi apreciază atât de mult pe cei care plătesc prețul de a trăi în unitate și armonie, încât le spune: „Când vă adunați împreună în felul acesta, puterea Mea este eliberată printre voi. Puterea unității voastre este atât de mare, încât veți reuși să obțineți biruința. Fără niciun dubiu, vă voi asculta.”

Unitatea este atât de puternică, încât se bazează pe principiul înmulțirii, nu al adunării. De aceea, versetul de astăzi spune că o persoană poate pune pe fugă o mie, iar două – zece mii. Dacă unitatea s-ar baza pe adunare, unul ar pune pe fugă o mie și doi ar pune pe fugă două mii. Dar unitatea atrage binecuvântarea lui Dumnezeu – și binecuvântarea lui Dumnezeu aduce înmulțire. Din acest motiv, rugăciunea făcută în unitate este o forță puternică în lumea spirituală.

Când suntem dezbinați suntem slabi, dar când suntem uniți devenim puternici. Cu siguranță, puterea care ne poate fi pusă la dispoziție merită efortul de a menține unitatea și armonia. Indiferent ce face sau nu face altcineva, tu trebuie să-ți faci partea, iar Dumnezeu te va binecuvânta.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Nu poți face pe toată lumea să fie în unitate cu tine, dar poți refuza să îi lași să te supere.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon