Atitudinea îți determină destinul

Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii! Proverbe 4:23

Atitudinea este foarte importantă; atitudinile noastre devin comportamentul pe care îl afișăm. Atitudinea, bună sau rea, începe la nivelul minții.

Un citat binecunoscut spune: „Seamănă un gând, și vei culege o acțiune; seamăna o acțiune și vei culege un obicei; seamăna un obicei și vei culege un caracter; seamănă un caracter și vei culege un destin. ”

Destinul este rezultatul vieții; caracterul este cine suntem; obiceiurile sunt tipare subconștiente de comportament. Destinul nostru, sau rezultatul vieții noastre, își are sursa în gândurile noastre. De aici începe întregul proces. Nu este de mirare că Biblia ne învață să ne reînnoim în întregime mințile, dezvoltând noi atitudini și idealuri (vezi Romani 12:2; Efeseni 4:23). Trebuie să fim buni ucenici ai Cuvântului lui Dumnezeu și prin aceasta dezvoltăm noi modele de gândire, care vor schimba în final întregul nostru destin, rezultatul vieții noastre. Putem împiedica lucrarea Duhului Sfânt prin atitudini proaste, cum ar fi amărăciunea, mânia, neiertarea, răutatea, lipsa de respect, răzbunarea sau nemulțumirea – iar lista ar putea continua. Duhul Sfânt locuiește într-o atitudine duhovnicească, nu una nedumnezeiască.

Examinează-ți atitudinea în mod regulat și păzește-o mai mult decât orice, așa cum ne încurajează versetul de astăzi. Dacă trebuie să îți schimbi atitudinea, tot ce trebuie să faci este să-ți schimbi gândurile.

Satana va încerca întotdeauna să îți umple mintea cu gânduri greșite, dar nu trebuie să primești ceea ce încearcă să îți ofere. Nu aș accepta o lingură de otravă doar pentru că cineva mi-a oferit-o, și nici tu n-ar trebui să o faci. Dacă suntem suficient de deștepți pentru a refuza otrava, ar trebui să fim suficient de inteligenți pentru a nu permite Satanei să ne otrăvească gândurile, atitudinile și, în final, destinul.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Fă zilnic un inventar al atitudinii tale ca să te asiguri că este într-o stare bună.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon