Duhul Sfânt mijlocește pentru tine

Şi tot astfel şi Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu ştim cum trebuie să ne rugăm. Dar însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite. (Romani 8:26)

Cuvântul lui Dumnezeu ne învață că numai Duhul lui Dumnezeu cunoaște gândurile lui Dumnezeu cu precizie și din acest motiv, avem nevoie ca El să mijlocească pentru noi și să ne conducă în mijlocire și rugăciune.

Dacă vrem să ne rugăm după voia lui Dumnezeu, trebuie să știm ce gândește Dumnezeu și ce vrea El. De multe ori, nu putem percepe acele lucruri, dar Duhul Sfânt o face, așa că El mijlocește în dreptul nostru. Eu fac tot ce ține de mine în rugăciune, dar sunt foarte recunoscătoare să știu că Duhul Sfânt este partenerul meu de rugăciune și că se roagă pentru mine.

Știm, de asemenea, prin Cuvântul lui Dumnezeu că indiferent ce se întâmplă în viețile noastre, putem avea încredere în Dumnezeu, că El lucrează în viața noastră, atât timp cât continuăm să ne rugăm, iubindu-L și dorind să împlinim voia Lui.

Versetul de astăzi din Romani 8:26, este urmat de Romani 8:28, care spune: „De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.” Ce mângâiere este să știi că Dumnezeu și-a trimis Duhul Sfânt să ne ajute în toate, inclusiv în rugăciune! Nu există nicio situație pe care El să nu o poată întoarce spre binele nostru. În timp ce te rogi, cere-i Duhului Sfânt să te ajute. Chiar dacă esti profund rănit și nu poți decât să gemi, Duhul Sfânt poate articula si sublinia acest lucru cu precizie înaintea lui Dumnezeu și poate să îți aducă răspunsul. Tu ai un Ajutor Divin care este cu tine tot timpul, așa că asigură-te că Îl chemi în mod frecvent.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Poți avea încredere în Duhul Sfânt, care mijlocește într-un mod perfect pentru tine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon