Dumnezeu vorbește prietenilor Lui

Atunci Domnul a zis: „Să ascund Eu oare de Avraam ce am să fac?” (Geneza 18:17)

Poate că nu se face referire la nimeni mai mult ca fiind prietenul lui Dumnezeu ca la Avraam. În timp ce Biblia se referă la David ca fiind „un om după inima lui Dumnezeu” și la Ioan ca fiind „ucenicul iubit de Isus”, Avraam are statutul de onoare de a fi numit prietenul lui Dumnezeu în mai multe locuri din Biblie.

Când Dumnezeu a decis să judece răutatea oamenilor din Sodoma și Gomora, El i-a dezvăluit lui Avraam planul pe care îl avea.

Într-o prietenie, oamenii împărășesc unii cu alții ceea ce au de gând să facă. Pentru că Dumnezeu l-a considerat pe Avraam prietenul Său, El i-a spus ce avea de gând să facă – la fel cum tu i-ai spune prietenului tău ce ai de gând să faci. Când Avraam a auzit despre dezastrul pe care Dumnezeu intenționa să-l aducă peste Sodoma și Gomora, el: „s-a apropiat și a zis: «Vei nimici Tu oare și pe cel bun împreună cu cel rău?»” (Geneza 18:23). La fel cum Dumnezeu Și-a împărtășit planurile Lui cu Avraam pentru că erau prieteni, Avraam „s-a apropiat” de Dumnezeu și a vorbit deschis și cu îndrăzneală despre planurile Lui – pentru că erau prieteni. Ei aveau o relație în care puteau comunica liber; puteau să vorbească deschis. Intimitatea cu Dumnezeu de care Avraam s-a bucurat vine din faptul că era sigur de dragostea Lui.

Dumnezeu vrea să fie și prietenul tău – să vorbească cu tine și să te asculte vorbindu-I. Începe astăzi să înțelegi revelația faptului că tu ești prietenul lui Dumnezeu și că te poți apropia de El.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Dezvoltă o relație cu Dumnezeu în care poți să-I vorbești liber și în care poți să-L auzi cu ușurință atunci când îți vorbește!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon