Îndrăznește și întreabă

Îndrăzneala (siguranța, privilegiul îndrăznelii) pe care o avem la El este că, (suntem siguri că) dacă cerem ceva (facem o cerere) după voia Lui (în acord cu planul Său), ne ascultă. 1 Ioan 5:14

Vreau să te încurajez să fii plin de încredere când te apropii de Dumnezeu în rugăciune. Dumnezeu dorește să ne bucurăm de rugăciune și asta nu se va întâmpla atât timp cât ne este frică să greșim. El promite să ne asculte și să ne răspundă dacă ne-am rugat după voia Lui. Dar ce se întâmplă dacă cerem ceva care nu este voia Lui? Trebuie să ne rugăm în acord cu voia lui Dumnezeu pe cât de mult putem, dar nu ar trebui să permitem vrăjmașului să insprire atâta frică încât să ne fie frică să cerem lui Dumnezeu lucrurile care sunt în inima noastră.

Cel mai rău lucru care se poate întâmpla dacă ne rugăm în afara voii lui Dumnezeu este că nu vom primi ceea ce cerem – și asta va fi pentru binele nostru suprem! Dumnezeu ne cunoaște inimile și El nu Se va supăra dacă facem o greșeală și cerem ceva care nu este voia Lui. Nu trebuie să ne apropiem de El cu teama că am putea greși sau că El nu va fi încântat dacă Îi cerem prea mult. Modalitatea mea este să-I cer lui Dumnezeu ce îmi doresc și ce am nevoie, rămânând mereu ancorată cât se poate de mult în Cuvântul Său și apoi să spun: „Doamne, dacă am cerut ceva ce nu este potrivit pentru mine, atunci am încredere în Tine că nu-mi vei da.” Mergi înaintea Lui cu credință, cu îndrăzneală, așteptând să primești răspunsul Său.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Îndrăznește și cere.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon