Învață să spui „nu este treaba mea”

Învață să spui „nu este treaba mea”

Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. – Matei 7:1

Mii de lucruri pe care le întâmpinăm zilnic nu sunt bune sau rele, ci sunt simple alegeri personale, alegeri pe care oamenii au dreptul să le facă fără nicio interferență exterioară.

Diavolul este foarte ocupat să atribuie demonilor gânduri de judecată și de critică pe care aceștia să le așeze în mintea oamenilor. Îmi amintesc de vremea când pentru mine era distractiv să stau în parc sau în mall, uitându-mă la oamenii care treceau, în timp ce în mintea mea îmi formam o opinie despre fiecare dintre ei – despre cum erau îmbrăcați, despre tunsoarea lor, despre partenerii lor și așa mai departe.

Biblia spune însă că este greșit să îi judecăm pe alții. Noi nu putem întotdeauna să ne reținem din a avea opinii, ceea ce nu este greșit, dar în clipa în care credem că este ceva greșit la ceilalți oameni pentru că nu împărtășesc preferințele noastre, atunci de fapt îi judecăm pe ceilalți, iar asta este o problemă. În astfel de situații, eu îmi spu: Joyce, nu este treaba ta.

Nu permite să crescă în tine tău o judecată nocivă. Realizează că Dumnezeu l-a făcut pe fiecare om deosebit și este în regulă ca oamenii să gândească diferit. Astfel că, atunci când e necesar, spune-ți: Aceasta nu e treaba mea.


Rugăciune

Doamne, nu vreau să îi judec sau să îi critic pe ceilalți. Când am de-a face cu oameni care au opinii și preferințe diferite de ale mele, ajută-mă să îi privesc prin ochii tăi și adu-mi aminte că opiniile mele nu sunt mai importante decât ale lor.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon