Lentile roz și lentile care amplifică

Lentile roz și lentile care amplifică

Aşadar, omule, oricine ai fi tu, care judeci pe altul, nu te poţi dezvinovăţi; căci prin faptul că judeci pe altul, te osândeşti singur; fiindcă tu, care judeci pe altul, faci aceleaşi lucruri. – Romani 2:1

Când ne gândim sau vorbim despre ceea ce credem că este greșit la alții, ne înșelăm de fapt în ce privește propriul comportament. Isus ne-a poruncit să nu ne preocupe greșelile altora, când avem așa de multe greșeli personale (vezi Matei 7:3-5).

Biblia ne spune foarte clar că, atunci când îi judecăm pe alții, de obicei îi judecâm pentru lucruri pe care le facem și noi!

L-am întrebat odată pe Domnul: De ce atunci când noi facem un lucru și suntem de părere că este bine făcut, când alții fac același lucru, îi judecăm. Domnul a vorbit inimii mele, spunându-mi, „Joyce, tu te uiți la tine prin lentile roz, în timp ce, la ceilalți te uiți prin lentile care amplifică.”

Este adevărat! Avem scuze pentru comportamentul nostru, dar când altcineva face același lucru ca noi, suntem adesea fără milă.

Vă încurajez să inversați procesul – luați în considerare ceea ce este mai bun la alții și priviți-vă propiria viață prin lentile care amplifică. Permiteți lui Dumnezeu să lucreze în viața voastră, ca mai apoi să puteți învăța pe ceilalți cum pot crește spiritual.

Rugăciune

Duhule Sfânt, te rog ajută-mă ca în loc să examinez viețile altora, să îmi examinez propria viață. Știu că, având ajutorul Tău, pot corecta problemele pe care le am și pot găsi căi prin care să îi ajut apoi pe alții să crească.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon