Adevăratul test al maturității spirituale

Adevăratul test al maturității spirituale

Căci, în Isus Hristos, nici tăierea împrejur, nici netăierea împrejur n-au vreun preţ, ci credinţa care lucrează prin dragoste. – Galateni 5:6

Mai mult decât orice altceva, Dumnezeu dorește ca noi să avem o dragoste naturală, pură, aprinsă pentru El și pentru alții. Dacă ar fi să reușim într-un singur domeniu al vieții, acesta ar trebui să fie dragostea pentru oameni.

Mulți gândesc că o credință mare este semnul numărul unu a maturității spirituale. Personal cred că, a umbla în dragoste este adevăratul test al maturității spirituale și știu că aceasta energizează umblarea noastră în credință.

Biblia ne învață în Galateni 5:6 că credința lucrează prin dragoste. Ceea ce contează cu adevărat este credința activată, plină de pasiune, exteriorizată, care lucrează prin dragoste. Dragostea nu este doar ceea ce spunem sau o teorie, ci este acțiune.

A încerca să umbli în credință, dar fără dragoste este ca atunci când ai o lanternă fără baterie. Trebuie să ne ținem tot timpul încărcată bateria dragostei, altfel credința noastră nu funcționează! Cred că creștinii aleargă spre probleme când nu caută să umble în dragoste, ca parte vitală a credinței și a relației lor cu Dumnezeu.

Așadar, urmăriți o viață trăită în dragoste, veghind astfel la întărirea și creșterea credinței voastre. Când dragostea lui Dumnezeu este prima, celelalte roade ale Duhului o urmează.


Rugăciune

Doamne, știu că fără dragoste credința mea este inutilă. Ajută-mă să trăiesc o viață din belșug în dragostea Ta. Călăuzește-mă ca în timp ce primesc dragostea Ta să o dăruiesc altora.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon