Mintea și gura

Căci din prisosul inimii vorbește gura (Matei 12:34).

Versetul de astăzi îmi amintește despre o femeia care a venit la una dintre conferințele mele și mi-a împărășit faptul că ea nu se oprește niciodată din a se gândi și a vorbi despre problemele sale, chiar dacă a fost învățată să nu se concentreze asupra lor. Ea știa că trebuie să se oprească din a se gândi la lucrurile negative, dar părea că nu era în stare să facă asta.

Această femeie a fost abuzată și a întâlnit alte câteva femei cu care și-a împărtășit această durere. Pe măsură ce vorbea, și-a dat seama că Dumnezeu îi vorbise și ei exact aceleași lucruri ca lor. Dar ele ascultaseră, în timp ce ea nu. Ele și-au înnoit mintea prin Cuvântul lui Dumnezeu, însă ea a continuat să-și macine problemele, refuzând să le scoată afară din minte.

Lucrurile la care ne gâdim, la urma urmei vor ieși afară prin ceea ce vorbim. Pentru că această femeie a refuzat să-L asculte pe Dumnezeu și nu s-a oprit din a gândi și vorbi despre problemele sale, ea se afla într-o închisoare din care nu putea să scape. Noi ne interesăm de lucruri, gândind și vorbind despre ele. Ea și-ar fi putut folosi gândurile și cuvintele în căutarea lui Dumnezeu, dar a făcut pe dos, căutând lucrurile pe care încerca să le învingă.

Te încurajez să-L cauți pe Dumnezeu prin gândirea și vorbirea despre lucrurile Sale, cerându-I Duhului Sfânt să-ți umple mintea și gura cu lucrurile la care vrea să te concetrezi.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi: Gândește-te astăzi la lucrurile care te fac fericit, nu la cele care te fac trist!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon