O Casă Pentru Duhul Lui Dumnezeu

O casă pentru Duhul lui Dumnezeu

Hristos să locuiască (să Se așeze, să Se stabilească permanent) în inimile voastre prin credinţă! (Efeseni 3:17)

Dacă te naști din nou, știi că Isus trăiește în tine prin puterea Duhului Sfânt. Întrebarea este: este Dumnezeu confortabil în tine? Se simte acasă în tine? Chiar dacă Duhul lui Dumnezeu trăiește în tine, și alte lucruri trăiesc în tine – cum ar fi frica, mânia, gelozia, cârtirea și nemulțumirea.

Dumnezeu mi-a dat odată o pildă despre cum este să trăiești într-o inimă în care domnește cârtirea, nemulțumirea sau cearta. Să presupunem că te duci acasă la o prietenă și ea îți spune: „O, vino înăuntru. Îți aduc o ceașcă de cafea. Fă-te confortabilă și simte-te ca acasă.” Apoi, prietena ta începe să strige la soțul ei și cei doi se ceartă chiar în fața ta. Cât de confortabil ai fi în prezența unui astfel de conflict?

Dacă vrem să fim o „casă” confortabilă pentru Duhul Domnului, trebuie să renunțăm la lucrurile care ne fac să uităm de prezența Lui sau care Îl ofensează. Trebuie să încetăm să comentăm, lăsând certurile și tulburările să ne domine, sau să fim plini de neiertare. În schimb, trebuie să ne asigurăm că viețile noastre interioare sunt preocupate de lucruri care-I fac plăcere și onorează prezența lui Dumnezeu. Gurile noastre ar trebui să fie pline de laude și mulțumiri. Ar trebui să ne trezim în fiecare zi și să spunem în inima noastră: „Bună dimineața, Doamne. Vreau să Te simți acasă și să fii confortabil astăzi în mine. ”

Cu toții trebuie să facem inventarul la ceea ce intră în inima noastră, deoarece e locuința lui Dumnezeu. Când ne examinăm viețile, ne uităm la un teren sfânt pe care Dumnezeu a ales să-și facă casa. Hai să ne angajăm să-L facem confortabil în noi.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Asigură-te că ești o casă confortabilă pentru Duhul Domnului.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon