Rugăciunea simplă, făcută cu credință

Rugăciunea simplă

„Când vă rugaţi, să nu bolborosiţi aceleaşi vorbe, ca păgânii, cărora li se pare că, dacă spun o mulţime de vorbe, vor fi ascultaţi.” (Matei 6:7)

Timp de mulți ani am fost nemulțumită de viața mea de rugăciune. Îmi luasem angajamentul de a mă ruga în fiecare dimineață, dar simțeam mereu că lipsea ceva. Într-un final, L-am întrebat pe Dumnezeu ce era în neregulă, iar El a răspuns inimii mele cu următoarele cuvinte: „Joyce, tu crezi că rugăciunile tale nu sunt suficient de bune.” Nu mă puteam bucura de rugăciune pentru că nu aveam încredere că rugăciunile mele erau demne de luat în seamă.

De multe ori suntem blocați în propriile noastre tipare cu privire la rugăciune. Câteodată încercăm să ne rugăm mult, tare sau impresionant, încât pierdem din vedere faptul că rugăciunea este doar o conversație cu Dumnezeu. Durata, volumul sau elocvența rugăciunii noastre nu sunt probleme în sine. Singurele elemente importante ale rugăciunii sunt onestitatea inimii noastre și încrederea că Dumnezeu ne aude și ne va răspunde.

Putem avea încredere chiar și atunci când rostim: „Doamne ajuta-mă”, știind că El ne aude și ne va răspunde. Putem să ne bazăm pe Dumnezeu și pe credincioșia Lui de a face ceea ce L-am rugat, atât timp cât cererile noastre sunt în acord cu voia Sa.

Rugăciunea simplă, făcută cu credință, vine din inimă noastră și ajunge direct la inima lui Dumnezeu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon