Beteja E Mendjes

Beteja e Mendjes

Sepse beteja jonë nuk është kundër gjakut dhe mishit, por kundër principatave, kundër pushteteve, kundër sunduesve të botës së errësirës të kësaj epoke, kundër frymërave të mbrapshta në vendet qiellore Efesianëve 6:12

Një studim i kujdesshëm i Efesianëve 6 na informon se ne jemi në një luftë, dhe se lufta jonë nuk është me qeniet e tjera njerëzore por me të ligun. Armiku ynë, Satani, përpiqet të na mposht me gënjeshtra dhe mashtrime, nëpërmjet planeve të mirëpërgatitura dhe mashtrimit të qëllimshëm.

Jezusi e quajti djallin “ atin e gënjeshtrës dhe të gjithçkaje që është e rreme” ( Gjoni 8:44). Ai na gënjen mua dhe ty. Ai na thotë gjëra për veten tonë, për njerëzit e tjerë dhe për rrethanat që nuk janë të vërteta. Ai zakonisht nuk na e thotë të gjithë gënjeshtrën njëherësh.

Ai fillon duke bombarduar mendjen tonë me një model të krijuar me zgjuarsi me mendime të vogla bezdisëse, dyshime, frikës, çudive, arsyetimeve dhe teorive. Ai lëviz ngadalë dhe me kujdes. Mos harroni, ai ka një strategji për luftën e tij.

Satani na ka studiuar për një kohë të gjatë dhe e di çfarë na pëlqen dhe çfarë nuk na pëlqen. Ai i di pasiguritë tona, dobësitë dhe frikërat. Ai e di se çfarë na shqetëson më shumë dhe është i gatshëm të investojë çdo sasi kohe që duhet për të na mposhtur. Por ne mund t’i rezistojmë armikut nëpërmjet fuqisë së Frymës së Shenjtë dhe duke mësuar të vërtetën e Fjalës së Perëndisë!


Ti je më shumë se fitimtar nëpërmjet Krishtit që të do ty!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon