SHPRESË për kohët e vështirësive

SHPRESË për kohët e vështirësive

Ndoshta një tragjedi e papritur sapo ka ndodhur në jetën tënde dhe nuk je i sigurt se si të ngrihesh dhe të vazhdosh përpara. Ose mbase po vuan nga një çështje mjekësore dhe nuk ke asnjë mundësi për të takuar një mjek. Unë e di se ka kaq shumë njerëz që jetojnë çdo ditë, pa qenë të sigurt se si do të sigurojnë vaktin e tyre të ardhshëm.

Kur ne kalojmë diçka tepër të vështirë, mund të tundohemi të dorëzohemi dhe të heqim dorë. Megjithatë, gjëja e vetme më e rëndësishme që mund të bëjmë është të vendosim besimin tonë tek Zoti dhe të qëndrojmë plot shpresë. Por çfarë është në të vërtetë shpresa?

Shpresa është pritshmëri plot siguri që diçka e mirë do të ndodhë. Ajo është e lidhur ngushtë me besimin tonë dhe çfarë ne besojmë. Kur ne guxojmë të shpresojmë, jeta jonë mbushet plot e përplot me gëzim dhe paqe.

Armiku dëshiron që ne të jemi pa shpresë. Ai dëshiron të na bindë që gjithçka ka humbur dhe asgjë nuk do të shkojë mirë. Por Perëndia dëshiron që ne të jemi plot shpresë — duke besuar dhe pritur gjëra të mëdha prej Tij. Në fakt Bibla thotë se Ai është “Perëndia i shpresës”, plot mëshirë dhe fillime të reja (shih Romakëve 15:13).

Fushëbeteja e mendjes

Fushëbeteja e mendjes

Kaq shumë probleme të njerëzve i kanë rrënjët te mënyrat e të menduarit, të cilat, në fakt, prodhojnë problemet që ata përjetojnë në jetët e tyre.
Pse, O Zot, Pse?

Pse, O Zot, Pse?

A jeni të çoroditur? A mos po ndodh diçka në jetën tuaj pikërisht tani, të cilën ju nuk po e kuptoni?
Straight Talk on Stress ALBANIAN

Të Flasim Hapur Për Stresin

Si qënie njerëzore, ti dhe unë jemi të ndërtuar për të përballuar një masë normale stresi.
Unshakable Trust ALBANIAN

Besim i Palëkundur

Sa herë që besojmë tek dikush apo diçka e besueshme, ankthi ynë merr fund.
Get Your Hopes Up ALBANIAN

Jepi Krahë Shpresës

Shumë shpesh njerëzit mendojnë se është zili apo gabim të shpresojnë për më tepër nga ajo që kanë...
Kur, o Zot, Kur?

Kur, o Zot, Kur?

Në këtë kapitull psalmisti thotë se ai i jo vetëm i besoi Perëndisë për çlirim, por edhe se Ai do ta bënte në kohën e duhur. Besimi kërkon të themi: “Ditët e mia janë në dorën tënde”.
Revolucioni i Dashurisë

Revolucioni i Dashurisë

Jemi pjesë e komunitetit botëror ku anëtarë të familjes sonë njerëzore po vuajnë në mënyra të patreguara dhe të papërfytyrueshme.
Shërim për Zemrat e Thyer

Shërim për Zemrat e Thyer

Jezusi të do ty, të do personalisht, aq shumë sa do të jepte jetën e Tij për ty edhe sikur ti të ishe i vetmi njeri mbi tokë.
Një Mënyrë E Re Jetese

Një Mënyrë E Re Jetese

Shkarkoni falas librin e Xhoisit: Një mënyrë e re jetese. Ky libër do t’ju ndihmojë të filloni udhëtimin tuaj të ri me Jezusin.
Thuaji Se I Dua

Thuaji Se I Dua

Perëndia dëshiron një familje, prandaj na bëri të jemi fëmijët e Tij. Ai nuk dëshiron që ne të veprojmë si foshnja...
Paqe

Paqe

“Unë po ju lë paqen, po ju jap paqen time: unë po jua jap, po jo si e jep bota; zemra juaj mos u trondittë dhe mos u frikësoftë.
Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon