Ndryshimi Është Një Gjë e Mirë

Ndryshimi Është Një Gjë e Mirë

Dhe ne të gjithë, duke soditur fytyrëzbuluar lavdinë e Zotit si në pasqyrë, transformohemi në të njëjtën shëmbëllim nga lavdia në lavdi, posi prej Frymës së Zotit. 2 Korintasve 3:18

Unë dua të rritem dhe të shoh ndryshim, dhe jam e sigurt që edhe ju e bëni. Dua të shoh ndryshime në sjelljen time. Unë dua të shoh progres të rregullt. Për shembull, unë dua më shumë stabilitet; Unë dua të eci në një masë më të madhe dashurie dhe në të gjitha frytet e tjera të Frymës. Dua të jem e sjellshëm dhe e mirë me të tjerët, edhe nëse nuk ndihem mirë ose nuk po kaloj një ditë veçanërisht të mirë. Edhe kur gjërat vijnë kundër meje dhe gjërat nuk po shkojnë ashtu siç do të doja, unë përsëri dua të shfaq karakterin e Jezus Krishtit.

Përmes fuqisë së Frymës së Shenjtë që është brenda nesh, ne jemi në gjendje të jemi të gëzueshëm, të mirë, të sjellshëm , madje edhe kur gjërat nuk shkojnë ashtu siç duam ne. Ne jemi në gjendje të qëndrojmë të qetë kur gjithçka rreth nesh duket e turbullt, kur gjithçka duket se po komploton kundër nesh për të na bërë të humbasim durimin dhe të zemërohemi dhe të mërzitemi.

Çelësi për mua ka qenë të mësoj se Perëndia më ndryshon mua përmes hirit të Tij, jo përmes përpjekjeve të mia për të ndryshuar veten. Unë kam vuajtur për shumë vite duke luftuar me veten përpara se të zbuloja fuqinë e Perëndisë për të ndryshuar mua pak nga pak.


Ja si na ndryshon Perëndia ne: Ai na zbulon diçka dhe më pas pret derisa ne të vendosim t’i besojmë Atij, përpara se Ai të punojë sipas karakterit të Tij në atë fushë të jetës tonë.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon