Bog te prihvata

Bog te prihvata

’’Neka te blagoslovi Gospod i neka te čuva. Neka dadne Gospod, da njegovo lice sja nad tobom, i neka ti bude milostiv. Neka obrati Gospod lice svoje k tebi i neka ti udeli mir.’’ —Brojevi 6:24-26

Treba da govorimo afirmativne, pozitivne reči drugima. Treba da oživimo ove blagoslove iz Brojeva: Neka te blagoslovi Gospod i neka te čuva. Neka dadne Gospod, da njegovo lice sja nad tobom, i neka ti bude milostiv. Neka obrati Gospod lice svoje k tebi i neka ti udeli mir.

Drugim rečima, Bog ti se smeši. Razmisli o tome. Svaki put kada se osmehneš nekome, govoriš mu ’’Prihvatam te. Kul si.’’

Bog ne samo da nas prihvata, osmehuje nam se, i voli nas! To treba da bude duboko ukorenjeno u našem srcu, tako da nam ga ništa ne može oduzeti.

Kada smo ukorenjeni u Božijoj ljubavi, On nam pomaže da ustanemo u veri i počnemo da hodamo u poslušnosti Njemu. Ali ne možemo ići ispred Njega i pokušavati da činimo dobra dela na svoju ruku. Moramo poznavati Reč da bismo znali ko smo u Hristu.

U Psalmu 18:19 David kaže: ’’Bog je zadovoljan sa mnom.’’ David nije bio savršen, ali je znao da je Bog zadovoljan njime. Bog je i tobom zadovoljan. Prihvati tu istinu duboko u sebi, Bog se smeši dok te gleda i mnogo te voli. Bog te prihvata.


Početak molitve

Bože, hvala ti zato što me voliš i prihvataš. Hvala ti zato što se smešiš dok me gledaš. Tvoja ljubav je promenila moj život i znam da će nastaviti da ga njema kako rastem u Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon