Bog živi u tebi

‘’Ostanite u meni, i ja ću u vama. Kao što loza ne može da donese rod sama od sebe ako ne ostane na čokotu, ne možete ni vi ako ne ostanete u meni.’’ Jovan 15:4

Zašto bi Bog želeo da živi u nama? I kako to radi? Uostalom, On je svet, a mi smo slaba ljudska bića sa mnogo mana.

Odgovor je jednostavan: Bog nas voli i izabrao je da Njegov dom bude u nama. On to čini zato što je Bog; moćan je da uradi ono što želi, a želi da Njegov dom bude u našim srcima. Ta Njegova odluka se ne zasniva na našim dobrim delima, zasniva se na Božijoj milosti i moći. Postajemo Božiji dom onda kada poverujemo u Isusa Hrista (kao što nas Bog upućuje u Bibliji).

Današnji stih naglašava činjenicu da moramo da verujemo u Isusa Hrista koga je Bog poslao da bismo ostvarili zajedništvo i bliskost sa Njim. Verovanje u Njega nam omogućuje da čujemo Njegov glas, da primimo Njegovu Reč u svoje srce i da osetimo Njegovu prisutnost.

Pored verovanja u Isusa, kao Božijeg dara čovečanstvu, moramo da verujemo i da je Isusova žrtva za naše grehe dovoljna da nam omogući pristup u Božiju prisutnost. Postajemo Božiji dom kada prihvatimo Isusa za svog Spasitelja i Gospoda. Od tada, snagom Svetog Duha, On započinje divno delo u nama.

BOŽIJA REČ ZA TEBE DANAS:

Vodi računa da se Bog oseća kao kod kuće u tvom srcu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon