Budi jednostavan

Budi jednostavan

‘’Samo jedno od Gospoda molim, samo jedno tražim: da u Domu Gospodnjem boravim sve dane svog života, da gledam lepotu Gospodnju i savet tražim u Hramu Njegovom.’’ Psalam 27:4

Život ne treba da bude komplikovan. Isus nije umro da bismo živeli komplikovane, stresne i jadne živote. Jovan 10:10 kaže da je Isus došao da bismo imali život i izobilje. Čim se nešto iskomplikuje, to nam krade radost. Treba da naučimo da ne živimo prezauzet stil života.

Suprotan način života bio bi onaj koji je jednostavan. Jednostavnost znači ‘’jedinstveno, sastojati se od jedne stvari.’’ Bog je radio na meni u vezi toga da počnem da živim jednostavnijim životom. Pokazao mi je da je jedini način da to uradim, da učinom da Bog bude ta jedna stvar.

Bog želi da sve bude u vezi Njega, u svojoj Reči nam govori da nećemo naslediti Njegovo kraljevstvo ukoliko pred Njega ne dođemo ponizno i jednostavno kao mala deca i kažemo ‘’Verujem’’.

To zvuči suviše lako, pa možda poželiš da ga zakomplikuješ…ali nemoj! Božiji plan za tebe je jednostavan. Možda ti se čini da to nema smisla, ali nema ničeg komplikovanog u vezi Boga, i On ne želi da ni ti budeš komplikovan. Dođi danas kod Njega i kaži ‘’Verujem.’’ Učini da Bog bude tvoja jedna stvar.

Početak molitve:

Bože, verujem u Tebe. Ne želim da živim preopterećen komplikacijama, zato ti danas tražim jednostavan život tako što ću Tebe učiniti mojom jednom stvari. Vodi me u Tvoj jednostavan plan za mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon