Čekaj na Boga

‘’Smiri se pred Gospodom i strpljivo ga čekaj. Ne žesti se zbog onoga ko uspeva na svom putu, zbog čoveka koji svoje opake naume ostvaruje.’’ Psalam 37:7

Želim svakog dana da čujem Božiji glas, želim da ga čujem u vezi svega što radim. Da bi se to dogodilo, treba da budemo spremni da čekamo i da nam Božije mišljenje bude važnije od svega. Još jasnije ćemo čuti Boga ako ne donosimo odluke zasnovane na našim telesnim željama i emocijama. Bićemo blagosloveni ukoliko čekamo sve dok ne budemo uvereni da smo dobili Božije usmerenje. Tada treba da radimo ono šta nas Bog poziva, čak iako je to teško za nas.

Pre nekoliko godina, počela sam da skupljam svoju kolekciju klasičnih filmova, jer na televiziji nije bilo ničeg dostojnog za gledanje. Jednog dana nam je na kućnu adresu stigao časopis sa listom mnogo dobrih filmova. Izgleda da mi je Bog dao priliku da nađem još filmova. Bila sam jako uzbuđena i odlučila sam da načučim petnaest filmova. Ali sam ipak sačekala i ostavila filmove po strani. Kada sam posle nekoliko dana pogledala listu, moje uzbuđenje je utihnulo i na kraju sam naručila samo dva filma. Ovo je jednostavan primer, ali ovaj princip se odnosi na mnoge oblasti nešeg života.

Kada se vodimo emocijama jakog intenziteta, obično pravimo greške. Sa razlogom ljudi ‘’ostavljaju stvari da prenoće’’. Neverovatno je koliku razliku pravi dobar san u odnosu na to kako se osećamo.

Ohrabrujem te da učiš da čekaš. Emocije se menjaju; one nas retko vode do mesta koje Bog ima za nas. Bog nas uvek vodi na dobro mesto ako mu dozvolimo da nas Njegova Reč i mudrost vode umesto naših emocija.

BOŽIJA REL ZA TEBE DANAS:

Ostavi emocije po strani, pa onda donesi odluku.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon