Život u disciplini će ti doneti mir

Život u disciplini će ti doneti mir

‘’Nijedna stega u prvi mah ne izgleda prijatna, nego bolna, ali kasnije daje plod mira i pravednosti onima koji su njome izvežbani.’’ Jevrejima 12:11

Previše stvari se takmiči za naše ograničene resurse pažnje, energije i vremena.

Znala sam da se žalim Bogu zbog svog prenatrpanog rasporeda. Plakala bih: ‘’Bože, kako od bilo koga očekivati da uradi sve ovo što ja moram?’’

Onda sam shvatila: ja sam ta koja je pravila svoj raspored i niko drugi ne može da ga promeni sem mene! Nisam više mogla da sedim i zamišljam da su stvari drugačije, jer želja sama po sebi ne menja ništa.

Bog mi je pokazao da moram da se disciplinujem kako bih pojednostavila svoj život.

I ti bi trebao isto da uradiš ako želiš da se tempo tvog života uspori. Traži pomoć od Svetog Duha, On može da te vodi, da ti pokazuje šta treba da uradiš a od čega ipak treba da odustaneš.

U početku može biti teško, pogotovo ako u prošlosti nisi bio disciplinovan, ali nagrade koje disciplina i samokontrola donose su vredne napora i truda. Biblija govori da disciplina donosi plodove mira. Počni danas da se disciplinuješ i počećeš da uživaš u mirnom životu koji je Bog spremio za tebe.


Početak molitve

Gospode, želim da doživim plodove disciplinovanog života. Kada sam u iskušenju da se iscrpim, pomozi mi da usporim i radim stvari koje Ti želiš da radim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon