Govori istinu o sebi

‘’Jer, na osnovu svojih reči bićeš opravdan i na osnovu svojih reči osuđen.’’ Matej 12:37

Nikad nemoj da govoriš o sebi ove stvari: Nikad ništa dobro ne radim. Nikad se neću promeniti. Ružan sam. Izgledam grozno. Zašto bi me iko voleo. Matej 12:37 kaže ‘’na osnovu svojih reči bićeš opravdan i na osnovu svojih reči osuđen.’’

Izreke 23:7 kažu ‘’Jer, on je onakav kako misli.’’ Drugim rečima, način na koji razgovaramo i razmišljamo o sebi otkriva kako se osećamo u vezi sebe i to utiče na naš život.

Treba da pričaš dobre stvari o sebi koje su zasnovane na tome šta Reč govori o tebi, da bih imao samopouzdanje ko si u Hristu. Na primer: ‘’Pravedan sam u Hristu. Prihvaćen sam kroz Hrista. Bog me je stvorio svojim rukama, i On ne pravi greške.’’

Volim da započnem dan izgovarajući stihove iz Biblije. To možeš da uradiš i dok se voziš na posao ili čistiš kuću. Takođe, ohrabrujem te da se pogledaš u ogledalo i kažeš: ‘’Bog me voli i prihvata, zato i ja sebe volim i prihvatam.’’ Kada počneš da govoriš pozitivne stvari o sebi, bićeš ono ko jesi, onakav kakav te je Bog stvorio da budeš.

Početak molitve:

Bože, završio sam sa pričanjem loših stvari o sebi. Ispovedam istinu da me voliš i prihvataš. Mogu da budem sve što si me stvorio da budem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon