Razvijaj svoj potencijal

Razvijaj svoj potencijal

‘’Zar ne znate da na trkalištu svi trkači trče, ali samo jedan dobija nagradu? Tako i vi trčite, da je osvojite.’’ —1. Korinćanima 9:24

Kada se približimo Bogu i odlučimo da se oslobodimo straha i sumnje u sebe, u stanju smo da razvijemo svoj potencijal i budemo sve ono što je Bog zamislio da budemo. Ali ne možemo da ostvarimo svoj potencijal ako se bojimo neuspeha. Strah od neuspeha i grešaka će nas sprečiti da iskoračimo. Često viđam ljude koji imaju veliki potencijal ali kada im se pruži neka prilika ili mogućnost, oni ih odbiju. U većini slučajeva su nesigurni i nisu svesni koliko bi mogli da postignu kada bi istupili u veri, sigurni da je Bog sa njima. Kada smo nesigurni, često ostajemo pri onome što nam je sigurica i poznato, umesto da rizikujemo i padnemo. Izbegavamo da prihvatimo veću odgovornost jer mislimo da nismo spremni – ali istina je da niko od nas nikada nije spreman. Međutim, Bog je uvek spreman i kada počne da radi u vašem životu, budi siguran da će te opremiti svime što ti je potrebno.


Oslanjanje na Boga nas vodi do uspeha. Kada je naše pouzdanje u Hristu a ne u nama samima slobodni smo od straha od neuspeha i možemo da razvijamo svoj potenicjal.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon