Hodaj sa smelošću

Hodaj sa smelošću

‘’Opaki beži i kad ga niko ne goni, a pravednici su hrabri kao lav.’’ Izreke 28:1

Neki ljudi se usude da budu hrabri, dok se drugi sa poteškoćama bore da žive hrabro i odvažno kao voljena deca Božija. Imala sam taj problem sve dok mi Bog nije otkrio ključne stvari kako da živim odvažno i hrabo:

1.Odbij da živiš u strahu. Strah je kao epidemija u našem društvu. Biblija nam daje uputstva u Jevrejima 10:38 da živimo po veri, a ne u strahu.

  1. Nisi gubitnik ako pokušavaš nove stvari koje ne uspevaju. Gubitnik si samo onda kada prestaneš da pokušavaš. Ne plaši se da načiniš grešku, i kada je napraviš, brzo se oporavi i nastavi dalje.
  2. Nemoj da se porediš sa drugima. Živeti odvažno će postati nemoguće ukoliko se porediš sa drugima. Smelost i hrabrost dolaze kada prihvatiš sebe onakvog kakav jesi i trudiš se da budeš najbolja verzija sebe.

4.Budi spreman da preduzmeš akciju. Pretraži svoje srce i zapitaj se šta je ono što te Bog poziva da radiš – i onda to učini.

Moli se za ove ključne stvari i zamoli Duha Svetog da ti pomogne da po njima živiš. U Hristu, i Njegovoj milosti, možeš biti odvažan i hodati sa smelošću.

Početak molitve:

Duše Sveti, želim da smelost bude jedna od mojih definišućih osobina. Pomozi mi da živim po ove četiri ključe stvari.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon