Idi i traži!

‘’A ovo je pouzdanje koje imamo u njega: ako zamolimo za nešto što je po njegovoj volji, on nas uslišava.’’ Prva Jovanova 5:14

Želim da te ohrabrim da sa sigurnišću pristupaš Bogu u molitvi. Bog želi da uživamo u molitvi a to se neće dogoditi sve dok se bojimo da ćemo napraviti grešku. Obećao nam je da će čuti i uslišiti naše molitve ako su po Njegovoj volji, ali šta ako se molimo za nešto što nije Božija volja? Da, treba da se molimo u skladu sa Božijom voljom, ali ne bismo smeli da dozvolimo da nas neprijatelj drži u strahu da pitamo Boga za stvari koje su nam na srcu.

Najgore što može da se dogodi ako se molimo za stvari koje nisu po Božijoj volji je to što nam molitva neće biti uslišena – a to će opet biti za naše dobro! Bog poznaje naša srca i neće se naljutiti ako pogrešimo ili tražimo nešto što nije Njegova volja. Ne treba da mu pristupamo sa strahom da ćemo pogrešiti ili da nas neće uslišiti ako tražimo previše. Ja tražim od Boga ono što želim i što mi je potrebno, pridržavajući se Njegove Reči najbolje što mogu, a onda kažem: ‘’Bože, ako nešto što sam tražila nije dobro za mene, verujem da mi Ti to nećeš dati.’’ Idi k Njemu hrabro i u veri, iščekujući Njegov odgovor.

BOŽIJA REČ ZA TEBE DANAS:

Idi i traži!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon