Imaj hrabrosti da budeš svoj

Imaj hrabrosti da budeš svoj

‘’Ne samo dok ste im pred očima, kao oni što se ulaguju ljudima, nego kao Hristove sluge koje iz dubine duše izvršavaju Božiju volju.’’ —Efescima 6:6

Da bi mogao da budeš osoba kakva si pozvana da budeš u Hristu, odlučna da živi u bliskom odnosu sa Bogom, neophodno je da imaš hrabrosti da budeš ono ko jesi. To znači da ćeš biti zadovoljan kako te je Bog stvorio, različitog od ostalih. Jedna od najčešćih zamki u koje upadamo je ta da udovoljavamo drugima. Pokušavanje da udovoljimo drugima nas na kraju uvek dovodi do toga da budemo frustirani. U početku kada počnemo da menjamo sebe da bismo udovoljili drugima, čujemo komentare zbog kojih se osećamo dobro. Ali to ne traje dugo. Mišljenja su površna i promenljiva. Samo je Božije mišljenje važno. Vrediš jer je Bog poslao svog Sina da umre za tebe. Vrediš jer te Bog voli, a ne zbog onoga što drugi misle ili govore o tebi. Ohrabrujem te da prihvatiš stvari koje te čine jedinstvenim. Ako je tvoja kosa drugačija, ako ti je ličnost jedinstvena, ako je način na koji govoriš neobičan, šta god da je u pitanju, zahvali Bogu jer te je stvorio da poseban nači. Koristi svoju ličnost, darove i talente koje imaš da proslaviš Boga.


Tek kada prihvatiš sebe onakvog kakvog te je Bog stvorio, istinski ćeš uživati u životu koji ti je Isus dao svojom smrću na krstu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon