Kako mogu da se promenim?

Kako mogu da se promenim?

‘’I nemojte više da se saobražavate ovome svetu, nego se preobražavajte obnavaljanjem svoga uma, da razaberete šta je Božija volja, šta je dobro, prijatno i savršeno.’’ —Rimljanima 12:2

Promena ne dolazi kroz ljudski napor koji isključuje Boga, mržnju i odbacivanje sebe, krivicu ili brigu. Mi smo nova stvorenja u Hristu (Druga Korinćanima 5:17) i kao takvi želimo da ugodimo Bogu. Želimo da budemo ono što On želi i da se ponašamo na način koji je Njemu ugodan. Ali da bi se to dogodilo treba da naučimo da razmišljamo na način na koji On misli. Promena nastaje kada obnavljamo svoj um Božijom Reči. Ako zaista veruješ da je istina ono što Bog kaže, to počinje da se manifestuje u tebi. Prvo počinješ da razmišljaš drugačije, onda da drugačije pričaš i na kraju da se ponašaš. Ovo je proces koji se odvija u fazama, ali dok se još odvija možeš da imaš stav da si dobro i da se krećeš! Uživaj u procesu promene. Uživaj u putovanju! Ne propuštaj sadašnji trenutak srljajući u budućnost. Opusti se. Dopusti Bogu da bude Bog. Prestani da budeš strog prema sebi. Promena dolazi malo po malo, ali si svakog dana bliže Bogu.

Možemo doći pred Isusa baš onakvi kakvi smo. On nas prihvata kakvi jesmo i čini nas da budemo ono što bismo trebali biti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon