Moli se u njegovo ime

Moli se u njegovo ime

’’..Istinu vam kažem: što god zamolite Oca u moje ime, daće vam. Do sada ništa niste molili u moje ime. Molite, i dobićete – da vaša radost bude potpuna.’’4

Dok je naš najmlađi sin još išao u školu, čuvale su ga dadilje kada bismo Dejv i ja otputovali. Ukoliko bi mu zatrebao neki medicinski tretman dok smo odsutni, morali bismo da potpišemo pravni dokument u kome se navodi da osobe koje ga čuvaju imaju pravo da donose odluke umesto nas.

To je ono što je Isus uradio za svoje učenike i za sve one koji veruju u Njega. Rekao je da će Bog odgovoriti kada se molimo u Njegovo ime. To je autoritet koji smo dobili Njegovim imenom.

Njegovo ime zauzima Njegovo mesto – Njegovo ime ga predstavlja. Kada se molimo u Njegovo ime, to je kao da se On moli. Ova privilegija izgleda previše dobro da je teško verovati u nju! Ali možemo da verujemo jer imamo Sveto pismo koje potvrđuje. Zato koristi autoritet imena Isus kako bi nadvladao zlo i doneo Božiji blagoslov ovom svetu.

Početak molitve:

Bože, molim se u Isusovo ime jer znam da me slušaš i spreman si da odgovoriš. Hvala ti za divnu privilegiju što mogu da se molim u ime Tvog Sina.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon