Nauči da prihvatiš život kakav jeste

Nauči da prihvatiš život kakav jeste

’’I ne brinite se za sutra, jer će se sutra brinuti za sebe. Svaki dan ima dovoljno svojih nevolja.’’ Matej 6:34

Kao i većina ljudi, odupirem se stvarima koje mi se ne sviđaju i povodom koji ne mogu ništa da učinim. Jednog dana, Gospod mi je rekao: Joyce, nauči da prihvatiš život kakav jeste.’’

Verujem da je ovo lekcija za sve nas. Ono što mi je Bog tada govorio jeste da treba da presanem da se borim protiv stvari u vezi kojih ne mogu ništa da učinim.

Ako smo krenuli na putovanje i odjednom se našli u ogromnoj saobraćajnog gužvi zbog nezgode koja se dogodila ili lošeg vremena, ništa nam neće pomoći ukoliko se odupiremo tom situaciji. Samo vreme ili Božija intervencija mogu da promene situaciju. Zašto se onda ne bismo opustili i uživali u trenutku?

Bog nas je opremio da se nosimo sa životom onakvim kakav jeste, i zato nam govori da se usresredimo na sadašnji trenutak. On zna da ako budemo brinuli o pitanjima i stvarima koje su izvan naše kontrole, da ćemo postati umorni i isfrustrirani.

Ne moraš da gubiš vreme pokušavajući da promeniš i kontrolišeš stvari koje su vam tvog domašaja i kontrole. Podesi svoj um da radi ono što je Bog stavio pred tebe i pusti da se Bog brine za sve ostalo.

Početak molitve:

Gospode, shvatam da ne mogu da kontrolišem sve, ali verujem Tebi. U ovom trenitku, donosim odluku da da ću dati sve od sebe sa onim što si mi dao, a ostalo prepuštam Tebi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon