Ne možeš previše dati Bogu

Ne možeš previše dati Bogu

‘’ Dajte, i daće vam se. Sipaće vam u naručje dobru meru, nabijenu, stresenu i preobilnu. Jer, kakvom merom merite, takvom će se i vama meriti.’’ Luka 6:38

Nekim ljudima je novac bitniji od Boga. Ali u Bibliji, u Otkrivenju 18, piše da ako svoje pouzdanje stavljamo u novac, propašćemo. Otkrila sam da je način kako se nositi sa novcem jednostavan: Pokušaj previše da daš Bogu (istina je da nikada ne možemo preterati u davanju Bogu, ali kada pokušamo, rezultati su neverovatni).

Što više dajemo…što ga više proslavljamo svojim finansijama, On nas više blagosilja. Što više pomažemo drugima, otkrićemo da smo srećniji i ispunjeniji nego što smo bili pre.

Društvo nas uči da ulažemo u svetski sistem i da što više radimo kako bismo što više zaradili. Ako to učinimo, nećemo imati ono što je važno, a pogotovo nećemo imati radost. Nećemo moći da uživamo u novcu koji imamo jer ga nećemo koristiti na Božiji način.

Možda ovo u svetu nema smisla, ali Bog ne želi da samo zarađuješ novac i kriješ ga. Govori nam da ćemo što više dajemo, imati više na karju. Izazivam te da povećaš svoju velikodušnost danas. Veruj mi, nikada ne možeš previše dati Bogu.

Početak molitve:

Bože, znam da Tvoj plan za moje finansije nije kao plan koji je u svetu. Znam da ćeš se pobrinuti za mene ako dajem na način koji si mi rekao. Moj novac je Tvoj i koristiću ga kako Tebi odgovara.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon