Pobeda u ratu

Pobeda u ratu

‘’Jer, naša borba nije protiv krvi i mesa, već protiv poglavarstva, protiv vlasti, protiv vladara ovog mračnog sveta i protiv zlih duhovnih sila na nebesima.’’ —Efescima 6:12

Sotona ratuje protiv nas i jedna od njegovih taktika je da učini da se osećamo loše u vezi sebe. Podseća nas na naše neuspehe i slabosti, ali ne treba da zaboravimo da Bog zna sve o nama i da nas uprkos tome voli.

U životu vodimo mnoge bitke, ali je verovatno najveća ona koju vodimo sa sobom. Možda se borimo sa osećanjem da smo trebali da postignemo više nego što jesmo, možda mislimo da smo propali na mnogo načina. Ne možemo ništa da promenimo time što smo nezadovoljni i borimo se iznutra. Jedino Bog može da nas promeni ako se uzdamo u Njega. On će voditi naše bitke i pobediti. Naš deo je da verujemo, sarađujemo sa Njim i sledimo vođstvo Svetog Duha. Teško je doći do tačke kada ćemo biti iskreni prema sebi zbog svojih grehova i neuspeha, svojih mana i zabluda, a opet znati da smo ispravni pred Bogom zbog toga što je Isus umro za nas i ustao iz mrtvih. Ako si u ratu sa sobom, saznanje da si pravedan u Hristu je ključ za postizanje mira i duhovne moći.

Menjamo se kada proslavljamo Boga – ne onda kada gledamo svoje nedostatke.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon