Pogledaj sa mesta na kom se nalaziš

Pogledaj sa mesta na kom se nalaziš

‘’A Gospod reče Avramu, pošto se Lot odijeli od njega: podigni sada oči svoje, pa pogledaj sa mesta gde si na sever i na jug i na istok i na zapad. ‘’ —Prva Mojsijeva 13:14

Izgleda da život uvek pronađe načine da nas dovede do mesta odakle treba iznova da počnemo.

U Bibliji, Avram se našao upravo na tom mestu kada je Njegov nećak Lot izabrao najbolju zemlju u tom području, ostavljajući Avrama sa manje poželjnom zemljom. Ali Bog nije napustio Avrama, umesto toga dao je Avramu potpuno novu viziju.

Sviđa mi se šta je Gospod rekao Avramu nakon što su se Lot i on razdvojili. Rekao mu je ‘’podigni sada oči svoje, pa pogledaj s mesta gde si’’. To je ta fraza pogledaj sa mesta na kom se nalaziš, koja me uznemirava, ali upravo to je poenta novog početka.

Sam Bog će nas ponekad dovesti do te tačke, možda si sada tamo. Možda želiš da pobediš lošu naviku ili želiš da oživiš izgubljeni san. Možda želiš da dovedeš u red svoje finansije, da pokreneš sopstveni posao ili da napišeš knjigu…šta god da je u pitanju, Bog ti možda govori da počneš sada. Ovo bi mogao biti tvoj novi početak!

Nakon što je Bog rekao Avramu da pogleda sa mesta na kom se nalazi, sledeća stvar koju je rekao je Ustani, i prolazi tu zemlju u dužinu i u širinu; jer ću je tebi dati (Prva knjiga Mojsijeva 13:17).

Možda ti Bog sada govori da ustaneš i nastaviš sa svojim snom ili vizijom…zadatkom…životom, jer ti ga On daje. Tvoj deo je da to učiniš.

Učini ono što treba, možda neće biti lako, možda če potrajati neko vreme, ali veruj Bogu i kreni ka tome.

Pogledaj sa mesta na kom se nalaziš – i kreni!


Početak molitve

Gospode, bez obzira na to što se dogodilo u prošlosti, pomozi mi da pogledam sa mesta na kojem se sada nalazim. Zahvaljujem ti za novi početak koji imaš za mene, hrabro ću zakoračiti u njega i živeti poziv koji imaš za mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon